Le Vine de Nos Amis, sau atunci când îți faci propriul vin în crama Catleya

Weekendul trecut am participat la un eveniment organizat de WineUp și crama Catleya Wine, am recoltat struguri de Fetească Neagră, pentru ceea ce va fi primul vin din gama Le Vin de Nos Amis, vinul îl vom tot degusta pe parcursul anului viitor, până la lansarea finală.

În prima seară ne-am cazat la Nest Hotel, un boutique hotel în Drobeta Turnu Severin. Am avut parte de o cină gastronomică, iar Laurent, proprietarul și oenologul cramei Catleya, ne-a prezentat vinurile lui și am făcut planul pentru ziua următoare.

A doua zi, plină de soare și voie bună, am strâns 400 de kg de struguri de Fetească Neagră, apoi i-am desciorchinat manual. După primul miliard de boabe, citind disperarea de pe fețele noastre, ne-au sărit în ajutor câteva angajate ale cramei care se amuzau de lipsa noastră de îndemânare. În pauzele lungi și dese, cheia marilor succese, am degustat must și vin, am învățat într-o stare semi-euforică multe lucruri despre ceea ce înseamnă munca într-o cramă. 

Asfințitul ne-a surprins într-o atmosfera romantică la casa lui Laurent, lângă viile pline de struguri, în jurul focului din fire pit-uri.

Adevărul este că puține lucruri te pot face să te simți mai bine decât să bei un vin bun, seara lângă o vatră de foc cu povești interesante.

Anul viitor, în același cadru, vom degusta propriul nostru vin! Yeiiiiiiiii!!!!!!

Photo Mihai Colfescu

Fier și Foc

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *