despre noi

Cum a început totul

“Fier și Foc” a apărut în urmă unei călătorii de trei săptămâni în Argenina și Chile, în 2018, împreună cu un grup de prieteni. Am ajuns în Patagonia, una dintre destinațiile la care am visat
dintotdeauna, fascinat de documentarele și imaginile legate de acel loc. Acolo am văzut pentru prima dată acest gen de vetre de foc, foarte robuste, stabile, dar și foarte estetice în același timp, lângă care să te bucuri de serile înstelate și răcoroase din acele locuri de vis.

Mi-am făcut numeroase schițe și desene, iar când am revenit în țară, ca să retrăiesc o parte din experiența din călătorie, am creat împreună cu specialiști în ale fierului, două modele din vetrele de foc specifice acelor locuri.

MODELUL PĂTRAT – 
Acest model are latura de 40cm, înălțimea de 63 cm, și este realizat din tablă de oțel de 3mm. Greutatea lui este de aproximativ 14 kg.

MODELUL ROTUND –
Modelul rotund e un model versatil care poate fi folosit atât ca șemineu cât și ca grătar. Este complet demontabil având două seturi de picioare pentru ajutarea înălțimii. Are în dotare grill și plită pentru a acomoda diferite tipuri de gătit. Toate elementele sunt confecționate din oțel de calitate superioară cu grosimi între 2-4mm. Debitarea elementelor din oțel s-a făcut cu precizie folosind tehnologia de tăiere cu laser.

Fire piturile se pot realiza la comandă, ambele modele sunt foarte ușor de mutat, rețin cenușă și jarul, astfel că se pot instala oriunde în spațiu deschis.

Relu Bojan, Fondator Fier Și Foc

Parteneri 2023